Friday, March 20, 2009

Words!


Click to view larger image.

Baca, Lihat & Tafsir.
Acara mengasah Minda!

Posting saya kali ini adalah satu bentuk penyampaian yang menggunakan medium seni grafik yang jarang digunakan
dikalangan kita.


Bermula dari tajuk, bentuk huruf, susun atur, warna dan bayangan manusia, segalanya terkandung penafsiran yang pelbagai.

Penafsiran itu pula adalah tertakluk kepada pemahaman
masing-masing.


Kepada semua.. baca, lihat dan tafsir seadanya.

Kepada yang ingin mempelajari teknik grafik di atas, silalah rujuk ke blog rakan kita ini (Salah satu blog rujukan saya).


~ Shairul Abdul Karim

21 comments:

PJ selamba said...

yang ni nampak menarik...
lagi menarik kalau tulisan tu kecik sikit kot

Selamburb M Hafiz said...

alamak 2nd pulak...
x pe..
kreatif dan mantop..
ni mesti wajah empunya tuan punya blogger..
hehe

Selamburb M Hafiz said...

opps lupa..ni guna layer screen kan?

Selamburb M Hafiz said...

lagi satu..lagi satu..kalo nak senan nampak tgk dari sudut atas ke bawah..ataupun dongakkan kepala tgkkan kan badan..haha

AHMADSUFI6177 said...

abg buat camna nie.. menarik la...

Ivy Metaga said...

ya..menarik..

KhairiL's said...

huhu
style pic mcm ni
mcm mn buat

amirul said...

Salam Bro,
Kreatif... tapi fenin lalat nengok lelama... hihi... anyway sentuhan hebat!

caturist said...

Terima Kasih di atas segala ulasan kalian semua.

Posting saya kali ini adalah satu bentuk penyampaian yang menggunakan medium seni grafik yang jarang digunakan dikalangan kita.

Bermula dari tajuk, bentuk huruf, susun atur, warna dan bayangan manusia, segalanya terkandung penafsiran yang pelbagai.

Penafsiran itu pula adalah tertakluk kepada pemahaman masing-masing.

Kepada semua, baca, lihat dan tafsir seadanya.

pal7 said...

memang menarik dan cool la..

itu lah seni..hanya org2 terpilih shj yang dapat memiliki seni ini..

Audio said...

Nice one bro!
Aku pun nak try gak lah hehe XD

ONDAK OMPUN said...

Perg. Gempak BRO! 1st nampak artwork sebegini pada poster film Truman Show.

caturist said...

pal7: Tq. Takde sape2 pun terpilih.. kita pilih sendiri... kekeke

Audio: Cubalah.. cuba dengan font yg lebih kecil (macam kata pj).

OndakOmpun: Kakaka.. Dapat 'ilham' dari kamu & TBS... lawak betul!

HuRuL_Aini said...

waa....blaja ilmu baru ni...tapi saya ni slow sikit bab2 art ni...ehehe

khairul onggon said...

memenag best.. rindu ngan graphic design semula... huhu..

caturist said...

Hurul Aini: Art ni ada dalam setiap perkara. "We/our live in/is art".

Khairul: Huhu.. tu yg kluar grafik ni.. rindu beb.. pas ni nak buat lagilah!

fahmi latiff said...

nampak muka obama jer...

fahmi agak jer ni bro shairul.. hehehheeh... iye sangat menarik..:)

caturist said...

Tuan Fahmi, kalu obama yg kamu nampak, maka obamalah ianya... kekeke

Kikuri said...

You are one GIFTED man! Saya suka semua hasil karya awak! Very different and yet interseting. They remind me of art works @ deviant art.

caturist said...

Tq Kikuri.

Kirim salam "kambek kawitan" lah!
(jawa + banjar = wajar)

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女