Thursday, March 19, 2009

Friends!


Click to view larger image.

Friendship is all we need!
This is a sample how we can collaborate and
share among us.


1. 'Follow'. 2. 'Know' each other. 3. 'Connect'.


This is a lovely picture of Naga,
Sketch by the talented Ivy.

Terimalah seadanya.

~ Shairul Abdul Karim

16 comments:

Shitsurei shimashita said...

Alhamdulillah, terharu sungguh saya bila bro touch up lagi sketch ivy tu. Huhuhukk..terima kasih berbanyak le tuan caturist. Ti kita dtg sana, roger2 tuan k.

amALIVE said...

salam..
wah, kacak n smart rupenye Mr. Naga ni..
(^,^)

fahmi latiff said...

wahhh bro naga.... glamour la yer sekarang ni.... tahniah... hehehe :)

Ivy Metaga said...

really nice..very speechless..masa mula2 buka jak this page..makin cantik dan superb..(tak tau cam mana mau cakap da..)..dan mr naga makin hensem nampaknya hehehe..

caturist said...

Salam semua... terimalah seadanya ya.
(x larat nak cakap banyak... baru cabut gigi daaa...)

amirul said...

Salam bro,
Cabut gigi takde kene mengena ngan taip komen daa... Selamat mkan ubat ye... :)

caturist said...

Kakakakaka... dua batang beb.. terasa bila disentak.. ngeri!

derick said...

Hi,
Thanks for the visit-caricatures are great especially the general--enjoyed the music
Thanks
derick

caturist said...

Thanks Tuan derick and keep in touch!

ruzzlan2312 said...

Bang Catur,
Photoshop editing ? .... enjoy nampak !

Dah illustration begitulah seadanya. Kawe selongkarlah teknik asalnya tapi tak dapat pulak. Cuba tanya tanya macamana sebenornya cara buat yang asal tu. Dia copy ke, trace ke, convert into lines pakai software ke, draw pakai tablet ke tapi berguide, lukis pakai grid ke, lukis pakai dua tangan macam mr bean ke dan 1002 macam lagi lah, hang cek lah untuk kami ni yor !

Kita pun ahli nujum jugak pak !

caturist said...

Kakaka...

Ya. Pada ramalan patik, Puan Ivy telah menge'trace' gambar Naga menggunakan 'khayalan' mindanya dan dizahirkan di kertas dengan menggunakan pensil dan tangannya.

Dan saya pula mengulangi semula proses Puan Ivy tadi dengan campuran 'gambar'an sebenar Tuan Naga melalui teknik pengkomputeran yang 'amat canggih'.

Kakakaka.... apa daaa....

ruzzlan2312 said...

Tuan catur,
No problem.

Kita kena bagi credit yang banyak dan ikhlas pada Puan Ivy yang berbakat itu seperti berikutlah :

Pengamatan 10
Senikerja 10
Layout&Saiz 10
Kehampiran 10
Rendering 10
Teknik 10
Usaha&Idea 10
Artistik 10
Bakat Meniru 11
Posting 10

Komen Teknikal - Kerja dia amat baik dan cuma kalau dia mahu tambah sikit lagi pada contrast menggunakan pensil 6B untuk part yang gelap, lagi cantik jadinya. Highlightnya dah memang kelas.

Untuk tuan, buat sendirilah yerrr!!!

kemana solat jumaat ni ?

caturist said...

Wah! sepatutnya Tuan Ruzzlan sampaikan sahaja pada Puan Ivy.

Tak kisahlah bagaimana penghasilan teknik dia. Pada saya, Puan Ivy hanya berkehendakkan suatu silaturahim sesama insan.

Untuk saya, cukuplah yang sekadar diada-adakan.

Jumaat tadi hanya terbaring di kamar. Melayan kemalasan akibat kemabukan ubat2an.

Ivy Metaga said...

terima kasih atas komen dan ulasan dari tuan ruzzlan dan juga caturist
melukis ni hanya sekadar hobi dari kecik, jadi belum serius lagi hihi..
part yg lukis ni, sy lukis berpandukan dari photo asal..
hitam padam hitam padam..sampai lah nampak sama.....
minta maaf yer jika pendek jak jawapan nya..hihi..

caturist said...

Tq cik Ivy.

Maka terjawablah pertanyaan Tuan Ruzzlan hendaknya.

Shitsurei shimashita said...

bangga jd subjek perbincangan artitisk. happy yer.