Tuesday, March 17, 2009

Caricaturist!


Click to view larger image.

Mr. Ambo (it means "me", I am)
His real name is Mohd Nordin bin Yusoff.
Don't know where to find him? He's here now.


One of leading cartoonist and caricaturist in Malaysia.
His column was among of my favorite in Gila-Gila magazine,
"Mega Movie".



His "Mega Movie" project...

Just got a call from him today...
"Thank You" Tuan Ambo!.. kekeke..

~ Shairul Abdul Karim

9 comments:

Ivy Metaga said...

saya minat gila2 ah dari dulu..
ujang pun suka...

a.b geldofg said...

comel kepala dia

fahmi latiff said...

Gila-Gila magazine mesti orngnyer kelakar gila2 heheheheh... i like it hahahaha... :)

caturist said...

Ivy: Gila2 tu ibarat Universiti yg telah melahirkan ramai graduan terkenal di Malaysia.. dan Ujang adalah salah seorang pelajar cemerlangnya.

a.b geldofg: Kekeke... tqvm to you bro... apsal nak stop blog?!

Fahmi: Gila2 sampai sekarang masih terbit lagi.. masih lagi Gila2.

pal7 said...

kecik2 dlu rajin baca..baca ngn kwn2..skrg ni da jarang nampak majalah nih da..

da lama x baca..hehe

caturist said...

Kakaka... Pal7, mungkin sold out kot!

saye.benci.kau.kopi said...

salam salam baru masuk sini ;p

dari dulu belajar karikatur tapi tak pernah jadi. tangan cam tak bedung -,-" boleh tunjuk ajar??


pelis pelis..ameklah saye jd anak murid. saye sanggup disuruh buat ape saje kecuali telan kopi!1
hehe..

kakki: gila2+ujang memang teman sepermainanku kala ribena dulu. kangen banget!

caturist said...

Kakakaka.... pelan2.. hari2 buat jadilah nanti. kalu nak cepat pandai, telan je kopi.. kakakaka!

Selamat datang bro.

ONDAK OMPUN said...

AMBO yang ku kenal.
Dulu dia artis GILA2 yang buat slot MEGA MOVIE yang pada mulanya disusun ceritanya oleh saudara Ujang. Then, lepas keluar GILA2 aku jumpa AMBO jadi Caricaturist at Mahkota Parade in Malacca. Pas tu ada jumpa dia kat beberapa tempat maybe kat IPOH. Ingat2 lupa (INSAN).
Aku tahu ramai kartunis especially from GILA2 (walaupun dengan hanya lihat stroke mereka)but depa semua tak kenal aku pun. Kui. Kui. Kui. Indahnya alam ini.