Wednesday, February 25, 2009


Click to view larger image.

His name is Marzuki Jalil...
That's all I know about this dude...

Updates: He's from our Caturist™ Friends list,
Dilarang Melarang.
Currently updating his blog to a better layout for the (I don't know how many) time.


Got an email from him...
asking me to make the most 'drastic'
caricature from the picture.

Hehehe... amik ko!

~ Shairul Abdul Karim

7 comments:

guapunyahal said...

haha memang drastic....nice

ruzzlan2312 said...

Wuu.. Cantik muka kawan kita kamu buat ni - bukan ke lagi cantik kena lagi mahal ! - kalau nasi sepinggan tu kena tambah lah.

Ada cuba Liquify ini ; susah juga yer - saya punya lebih pada suka suka dan n.f.s. lah.

caturist said...

Tq Tuan Ruzzlan.

Kalini saya ada tambah guna teknik wraping macam yg awak buat.

Nampak lebih realistik kalu distort guna wraping.

Selebihnya saya guna 'smudge tool' dan akhir sekali guna 'smart blur' supaya timbul kesan smudge tadi menjadi seperti lukisan pastel.

Itulah rahasianya... sape2 pun boleh buat... jadi tak bolela charge tahmbah nasi sepinggan...

hehehe....

Hope said...

Very artistic :)

Shitsurei shimashita said...

ganaz wo! tul mengancam jiwa leh buat watak anime tu.

DrSam said...

memukau dan ganas...seni!

sickchild said...

wehhh nak jugakkkkkkkkk.
plisssss. =D

takire nak nak nak nak.